reacties
macedonie011007.jpg
macedonia-240-animated-flag-gifs.gif
ERVAAR VERRASSEND SKOPJE! Een SPOTGOEDKOPE 5-daagse VLIEGREIS voor € 398,--*
                 
Ontdekmacedonie.nl organiseert samen met A & S Travel uit Nederland een verrassend leuke midweek naar Skopje! Van 28 april tot en met 2 mei (bij voldoende belangstelling volgen meer data) kunt u deze bruisende stad ontdekken. In Skopje, uitgeroepen tot één van de veiligste steden van Europa, is veel te doen. U kunt nu zelf ervaren dat Skopje de meest trendy stad van Zuidoost Europa is, waar geschiedenis de toekomst ontmoet. Je kunt in deze stad, die bijna 24 uur per dag bruist van het leven, fantastisch eten in de tientallen prima restaurants en uitgaan in cafés en discotheken. En houdt u meer van de natuur: Skopje wordt omringd door prachtige bergen, rivieren en meren.
Kortom, voor elk wat wils!
Begin dit jaar tipte De Volkskrant Skopje als één van de beste bestemmingen voor 2014: 'Eindelijk afgerond, de grote metamorfose van Skopje. De vele nieuwe standbeelden (waaronder Alexander de Grote), fonteinen, bruggen en parken zullen niemand onberoerd laten. Met nieuwe hotels, smaakvolle wijnbars en een uitgaansscene die het hipst van de Balkan is.'
Deze stad zal u verbazen!
Programma:
Dag 1: Vertrek van Keulen of Eindhoven naar Skopje en transfer naar het hotel. Na een welkomstdrankje kan ieder zich verheugen op de komende dagen.
Dag 2: Een citytour en een wandeltocht onder leiding van Peter Bosse. Hij is een enthousiaste begeleider en een echte kenner! (Co-auteur van de eerste Nederlandstalige reisgids voor Ohrid en overig Macedonië). Rond 16.00 is de stadswandeling afgelopen en kunt u samen met anderen de stad verder verkennen, iets gaan drinken, of in het hotel relaxen. 's Avonds dineren we in één van de gezellige restaurants. Hou jij van uitgaan? Dit kan: van 'Oro tot Salsa’ (Oro is de bekendste Macedonische dans).
Dag 3: Vandaag vertrekken we naar Matka. Matka is een stuwmeer net buiten Skopje. Je kunt de beroemde Matkakloof in lopen langs een pad, een prachtige indrukwekkende tocht, onvergetelijk!. Deze avond barbecuen we met live muziek in een authentiek dorpje, maar ook de typische gerechten uit Macedonië staan op het menu, net als de heerlijke Macedonische wijnen en andere drankjes, zoals de bekende goud gekleurde Rakija Zolta, Macedonische brandy. In Macedonië wordt gezegd dat de geest van Tito te zien is, na het drinken van tien glazen..????
Dag 4: Vanochtend gaan we met een kabelbaan naar de top van de Vodno-berg met het Millenniumkruis. Het is 's avonds prachtig verlicht dus je hebt het van afstand al gezien. Dit kruis is 66 meter hoog en het grootste ter wereld. Je hebt hiervandaan een prachtig uitzicht over de stad.
Dag 5: Alweer de laatste dag in Skopje...., maar we hebben nog een groot deel om vrij te besteden voor we om 18.10 weer terugvliegen naar Keulen of Eindhoven.
De hoofdstad van Macedonië is de geboorteplaats van moeder Theresa, dit vind je overal in Skopje terug. De stad is, na de wederopbouw, erg mooi geworden. Prima wandelpaden, een stadspark met zijn leuke terrasjes, de oude Turkse wijk waar het dag en nacht het leven bruist… En vele leuke restaurantjes waar voortdurend wat te beleven valt, live muziek in alle stijlen, van folk tot Salsa muziek. Skopje heeft een speciale historische band met Cuba, daarom zijn er veel Cubaanse clubs en restaurants, met uiteraard hun typische gerechten en (live) muziek. De stad is de perfecte mix van Oost en West, de oude en de nieuwe tijd…het is overal te zien.
Ook voor de liefhebber van cultuur is er in Skopje veel te beleven. Er zijn diverse musea (bijvoorbeeld het Holocaustmuseum en het Stadsmuseum in het oude treinstation, waar de klok nog steeds staat op de tijd van de aardbeving in 1963). Het centrale plein staat vol met standbeelden van oude, Macedonische helden.
Achtergrondinformatie: Skopje is een moderne stad met veel winkelcentra en op iedere straathoek is (meestal gratis) internet beschikbaar. Ook aan geldautomaten is geen gebrek. Maak eens een rondrit met een grote rode dubbeldekker, een ritje kost nog geen 40 eurocent! Skopje is één van de goedkoopste steden van Europa, een lekkere lunch inclusief drankje kost ongeveer € 6 per persoon. Een taxirit van zo’n 6 km kost minder dan € 5, voor een kopje espressokoffie wordt nog geen euro gevraagd en het lokale bier (de brouwerij is eigendom van Heineken) kost per halve liter ongeveer
€ 1,50.
Kortom: een midweek Skopje is verrassend leuk, bijzonder en niet duur!
Inbegrepen in deze midweek zijn:
retourvlucht Keulen-Skopje met Wizzair, maandag heen, vrijdag terug *
transfer naar hotel
4 overnachtingen op basis van logies en ontbijt in een tweepersoons kamer (kleine toeslag voor eenpersoons kamer, € 10 per nacht), accommodaties 3-4 sterren, op loopafstand van centrum
citytour en een stadwandeling om kennis te maken met Skopje
avond uitgaan, excl. de drankjes
welkomstdrankje
welkomstdiner
Niet inbegrepen:
        – Excursiedag naar Matka € 25
        – Excursie naar het Millenniumkruis € 3
        – Verplichte administratiekosten € 20
        – Een reis- / annuleringsverzekering ( Makkelijk bij de bank af te sluiten)
        – Bagagekosten koffer met Wizz Air € 30
Hoofdregel is: niets moet maar, bijna, alles kan!
Meer weten? Mail gerust voor meer informatie!
Info: pjbosse@gmail.com of bel: 020 2221149
auteurs
links
foto's
Dagtrip met Peter Bosse
Mid week Skopje
dagtrips
home
Laatste nieuws
Facebook
nieuws
video's
Ohrid en overig Macedonie (op voorraad)
Reisgids heel Macedonie (nog niet leverbaar)
bestel
Skopje
Ohrid
Struga
Mavrovo
Bitola
Prilep
Stip
Berovo
Tetovo
Overig Macedonie
aanbevolen